Noč knjige 2015 na OŠ Milke Šobar – Nataše

V četrtek, 23. aprila 2015, smo se na šoli z naslovom Košček zgodbe, prosim … priključili mednarodnemu dogodku Noč knjige. V njem je sodelovalo 8 učencev tretje triade, ki so ob tej priložnosti na šoli tudi prenočili.

 Ob 18.00 smo z učenci sooblikovali prireditev Medvedi in medvedki se predstavijo, ki se je odvija v Splošni knjižnici Črnomelj v sklopu Cicibanovega praznovanja 70. rojstnega dne. Nekateri so za ta dogodek pekli slastne medenjake, drugi so ustvarjali izdelke iz lesa na temo medvedkov za priložnostno razstavo, pet učencev pa je na prireditvi nastopilo z branjem medvedjih pravljic. Učiteljica Ajda je poskrbela za čudovite poslikave obrazov in nekaterim bralcem nadela medvedje podobe.

 Sledila je večerja v gospodinjski učilnici naše šole. Učiteljica Klavdija in Mateja sta spekli goro slastnih palačink, želodčke smo si potešili še z enolončnico, pico, pogačo …

 Ob 21.00 nas je obiskal športnik Dominik Starašinič, ki se ukvarja s free running-om. Pogovor, ki ga je vodila Ajda Skrbinšek v večnamenskem prostoru šole, se je odvijal pod naslovom Zgodbe in adrenalinski šport/-nik. Dominik nas je v pogovoru očaral z vsem, kar je povedal in sploh ni zdržal celega pogovora sede. Salte, sklece in skoki so se kar vrstili.

Pred nočnim počitkom so učenci po lastni izbiri glasno prebrali še kratko zgodbo ali pesmico in potonili v sanje.

Dogodek je bil zelo lepa izkušnja za učence in učitelje, ki so bili vključeni vanj.

Noč knjige

Share on Facebook
(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...