Noč knjige 2016 na OŠ MŠN

V četrtek, 21. aprila 2016, smo se na šoli že drugič pridružili mednarodnemu dogodku Noč knjige, v okviru katerega smo medse povabili učence s prijateljske šole v Karlovcu. Prijazno so se povabilu odzvali in dopoldne smo jih pričakali na Vinici v Župančičevi rojstni hiši.

Učenci PPVI 5, 6 so goste po kosilu popeljali na sprehod po črnomaljskih ulicah in jim predstavili pomemebnejše kulturne točke v mestu. Dan smo nadaljevali v šoli, kjer smo izvedli računalniško delavnico “story jumper”, v okviru katere so nastale izvirne e-knjigice. Ob 18.00 smo se pridružili praznovanju Noč knjige za otroke v Splošni knjižnici Črnomelj. Tam so sedmošolci nastopili s predstavo Kdo je napravil Vidku srajčico. Skupina učencev je skuhala sladko kašo, s katero smo se posladkali vsi udeleženci dogodka v knjižnici.
Po vrnitivi na šolo nas je čakala slavnostno pogrnjena miza s slastno večerjo, ki so jo pripravili učenci s pomočjo učiteljic v gospodinjski učilnici. Zelo nestrpno smo čakali večerni pogovor, ki se je odvijal v večnamenskem prostoru šole pod naslovom Košček zgodbe, prosim … V njem je nastopil in nas očaral tako z besedami kot s svojimi gibi plesalec Jernej Kozan. 
V poznih večernih urah smo na predlog organizatorja dogodka Noč knjige simbolično prižgali luči naše šole. Svet se spreminja in prebuja s knjigo v roki. Z branjem prižigamo luč prihodnoti. 
Ta misel je 13 naših učencev, 6 učencev iz Karlovca in 6 učiteljev spremljevalcev pospremila k nočnemu počitku, ki so ob tej priložnosti prenočili na šoli.
Čeprav je bil samo en dan in ena noč, pa sta veljala za sto in več za vse, ki so se dogodka veselili, ga pripravljali, v njem sodelovali in ga bili deležni. 
(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...