Rastem s knjigo

V šolskem letu 2017/2018 so v projekt vključeni učenci 8., 9. razreda.

Njihova mentorica je Mateja Medvešek Rjavec.

Učenci so v tem šolskemletu dobili v dar knjigo Damijana Šinigoja Iskanje Eve. Knjigo bomo brali v obliki dolgega branja v celoti naglas v multisenzorni sobi. Veselimo se zanimivega bralnega potovanja in bogate izkušnje.

Opis projekta

Ob mednarodnem dnevu pismenosti, ki je 8. septembra, se začenja izvajanje nacionalnega projekta Rastem s knjigo. Vsak sedmošolec prejme, ob letnem obisku splošne knjižnice, knjigo, ki jo izbere strokovna komisija na JAK na podlagi javnega razpisa.

Obisk knjižnice vključuje spoznavanje informacijsko-knjižničnih znanj, seznanjanje z najnovejšim mladinskim leposlovjem, predstavitev avtorjev in knjige.

Nosilci projekta so Javna agencija za knjigo, Ministrstvo za kulturo, Ministrstvo za šolstvo in šport in združenje splošnih knjižnic v sodelovanju z vsemi splošnimi knjižnicami, vsemi osnovnimi šolami in zavodi za izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami ter zamejskimi osnovnimi šolami.

Cilji:

– spodbujanje dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature,

– promocija vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja,

– spodbujanje motivacije za branje pri osnovnošolcih in srednješolcih in njihovega obiskovanja splošnih knjižnic.

Vodja projekta: Jožica Žunič


Zvezde vabijo v bralnem projektu Rastem s knjigo

V sredo, 22. 11. 2017, smo z učenci 8. in 9. razreda obiskali Splošno knjižnico Črnomelj v okviru bralnega projekta Rastem s knjigo. Knjižničarka Jožica nam je na kratko orisala preteklost Splošne knjižnice Črnomelj in nam predstavila njeno delovanje. Ob tej priložnosti smo se tudi sprehodili po prenovljenih prostorih knjižnice.
Izvedeli smo tudi nekaj o bralnem projektu, ki na nacionalni ravni poteka že 12 let. V tem šolskem letu je JAK učencem podaril knjigo Mihe Mazzinija Zvezde vabijo. Veselimo se zgodbe in skupnega branja.
(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...