POROČILO O MEDNARODNEMU MESECU ŠOLSKIH KNJIŽNIC 2018: ZAKAJ IMAM RAD/A SVOJO ŠOLSKO KNJIŽNICO »WHY I LOVE MY SCHOOL LIBRARY?«

Naša šola, Osnovna šola Milke Šobar – Nataše Črnomelj, je letos prvič sodelovala pri projektu »Mednarodni mesec šolskih knjižnic«.

Izdelali smo knjižne kazalke za izmenjavo med slovenskimi šolskimi knjižnicami in pa tudi kazalke za mednarodni projekt Bookmark  Exchange Project. Pri mednarodni izmenjavi smo sodelovali z Madžarsko in Hrvaško. Pri slovenski izmenjavi pa nam je bila dodeljena OŠ Koroška Bela Jesenice.

Naša posebnost je, da so knjižne kazalke izdelali vsi učenci na šoli. Kazalke so nastale v sodelovanju z učiteljico likovnega pouka, Andrejo Schwenner.

Najmlajši učenci so izdelali kazalke v sklopu KIZ-a, nastale so prav prisrčne miške. Ostali pa so jih naredili v sklopu likovnega pouka in so pustili domišljiji prosto pot. Pokazali so, da znajo biti zelo kreativni. Kazalke so nastajale v mesecu oktobru.

Pomembno se nam zdi, da se učencem že od začetka privzgoji občutek za ravnanje s knjigami. Pogovorili smo se o ravnanju s knjigami, zakaj uporabimo knjižno kazalko, zakaj ne smemo vihati vogalov knjige ali puščati knjige odprte.

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...