Dejavnosti v šolski knjižnici ob začetku šolskega leta

Dejavnosti v šolski knjižnici ob začetku šolskega leta


Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Delovni dnevi po počitnicah niso bili v šolski knjižnici nič kaj prijazni. Ob energetski sanaciji šole izvajalci niso bili pozorni na ustrezno zaščito prostorov. Tako so knjižne police in knjige bile polne prahu in peska. Potrebno je bilo očistiti čisto vsako. 
Šolsko leto smo zaradi obnovitvenih del in zaradi varnosti učencev pričeli z zamikom, 3. 9. in sicer v prostorih sosednjega dijaškega doma. V teh dneh učenci niso imeli dostopa do šolske knjižnice.
Že kar malo neučakani, so lahko šele v drugi polovici septembra  prejeli učbenike in delovne zvezke, ki jih bodo uporabljali skozi šolsko leto. 
V šolskem letu 2015/2016 bomo sodelovali oktobra v projektu Šolske knjižnice so zakon!, skozi šolsko leto pa v projektih Drugačne pravljice, Pravljični potujoči kovček, Rastem s knjigo in v mednarodnih projektih Branje ne pozna meja in Noč knjige.
Dogovorili smo se z avtorjem, ki nas bo obiskal aprila na zaključni prireditvi bralne značke. To bo mladinski pisatelj Primož Suhodolčan. 
Pripravljal se je seznam knjig, ki jih bodo učenci brali za bralno značko in izdelovali so se bralni kartončki, ki bodo beležili obiske učencev v šolski knjižnici.
Share on Facebook
(Skupno 9 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...