Mednarodni mesec šolskih knjižnic

V septembru in oktobru šolske knjižnice po vsem svetu praznujejo mednarodni mesec šolskih knjižnic. Praznovanju smo se pridružili tudi mi. Tema letošnjega meseca se glasi: »Pravljice in ljudske povesti po svetu.«

“Nekoč, pred davnimi časi …” nas vse takoj popelje v čarobni svet pravljic, ki nam omogočajo, da na kratko pokukamo v življenja vil, goblinov, škratov in ostalih pravljičnih junakov. Letošnji Mednarodni mesec šolskih knjižnic bo tako idealen za povezovanje skozi zgodbe in nova spoznanja o različnih državah po svetu.

V septembru smo se vključili v nacionalno izmenjavo knjižnih kazalk med slovenskimi šolskimi knjižnicami. Naša partnerska šola v izmenjavi je I. OŠ Celje.

Oktobra smo pričeli z branjem knjig za bralno značko. 2. bralni maraton pa bomo izvedli v decembru, ko nas bo na šoli obiskala pisateljica in lastnica Založbe Morfem Helena Kraljič. Na bralnem maratonu bo vsak razred prebral eno knjigo Helene Kraljič. Njen obisk bosta omogočili Javna agencija za knjigo in Društvo slovenskih pisateljev v okviru projekta Povabimo besedo.

Več o projektu na naslednji povezavi.